Frank Vander Linden

Wim Punk schrijft negen songs per dag, waarvan vier goeie en vijf z&eacc;&eacc;r goeie. En The Wolf Banes zijn - terecht - zijn favoriet muziekinstrument. Samen spelen ze rock'n'roll met de p van Pop. Je kan er op dansen, en al de rest ook.

Guy Swinnen

Wim Punk is als zijn muziek: als je er een brood naar smijt komt het gesneden terug... met andere woorden: vlijmscherp en to the point!

BJ Scott

One of my all time favorite Belgian singers and song writers. He was Tarantino way before the day. Skinny little shit with balls like watermelons. Got to love that!

Werner Pensaert

Sommigen hebben muziek als aanvulling op hun leven, het voegt iets toe aan wie ze zijn. Bij Wim Punk IS de muziek zijn leven. No faking with this boy!

Jan Hautekiet

Vanaf 1990 stond ik met The Scabs geregeld op dezelfde affiche als The Wolf Banes. Een vrolijke bende verbaal vuurwerk met als fysieke tegenpolen het broodmes Wim Punk en een toen nog volslanke Lange Polle. Laurel & Hardy waren er amateurs tegen. In 1991 probeerde ik hen bij te houden toen ze voor de VRT in Keulen het EBU Rock Festival moesten spelen. Tevergeefs, zo bleek. Hun drankverbruik en het verbale tempo lagen ver boven mijn vermogen. Maanden heb ik nodig gehad om te recupereren.
Sindsdien noemen we mekaar consequent ‘metser’. Vraag me niet waarom.
Metsers, dus.
Waarom? Daarom.

Eva De Roovere

Wimmeke is de zoon van de broer van mijn moeder. Dat maakt ons neef en nicht (kozijnen, in de volksmond). We verschillen 15 jaar in leeftijd. Toen ik een kleuter was, woonde Wim met zijn vader en moeder in het huis naast het onze in Bouwel. Mijn ouders hadden hem gevraagd te babysitten op mij terwijl zij naar een feestje gingen. Toen ze na middernacht thuis kwamen was het zo stil in huis dat mijn moeder een beetje ongerust werd. Ze opende de deur van de woonkamer en zag Wim liggen slapen op de zetel. Ik zat nog klaarwakker naast hem en gebaarde mijn ouders dat ze stil moesten zijn, want "Wimmeke slaapt". Tot zo ver de babysit-kwaliteiten van onze Wim...